Technisch bezoek

technisch bezoek

Gespecialiseerde groepen die actief zijn in het domein van geologische berging of radioactief afvalbeheer kunnen op aanvraag een technisch bezoek brengen aan het ondergrondse laboratorium HADES.
Bent u zo’n groep? Neem dan contact op met:

Els van Musscher
bezoeken@euridice.be
014 33 27 83

Wens je meer informatie over het onderzoek naar geologische berging en het beheer van radioactief afval in het algemeen? Dan kan je vanaf 2022 terecht in Tabloo, het gloednieuwe bezoekers- en ontmoetingscentrum over radioactiviteit, radioactief afval en onderzoek naar nucleaire toepassingen. Het bevindt zich op een boogscheut van EURIDICE in de gemeente Dessel, vlak naast de  bergingssite van radioactief afval.

In Tabloo vind je een boeiende state-of-the-art expo over het beheer van radioactief afval, met bijzondere aandacht voor het onderzoek naar geologische berging van hoogactief en/of langlevend afval. Een heuse liftexperience neemt je mee naar HADES en dompelt je onder in de virtuele realiteit van een echte bergingsinstallatie. Benieuwd? Neem dan alvast een kijkje op www.Tabloo.com en schrijf je in voor de nieuwsbrief, zo blijf je continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Sinds het voorjaar 2022 kan je in Tabloo alles zelf gaan ontdekken!